Пампоров: Почти 90 000 са отишли, за да кажат – “не

...
Пампоров: Почти 90 000 са отишли, за да кажат – “не
Коментари Харесай

Алексей Пампоров: Този път спасителят липсваше от обичайната изборна картина

Пампоров: Почти 90 000 са отишли, за да кажат – “не поддържам никого “ - това е голям пестник

“На тези избори се повтарят модели, които сме следили и преди. Периодично се появяват нови партии, които дават обещание ред, правда и непоклатимост. Те стоят сред 4 и 5%. Това, което липсва от нормалната картина е, спасителят “, споделя в ефира на  доц. доктор Алексей Пампоров от Института по философия и социология на Българска академия на науките и добавя:

“В последните години свикнахме да търсим някой, който ще завоюва с огромен резултат, който е друг от всички останали. Имаше вяра, че Слави Трифонов ще донесе такава смяна, той явно разочарова електората си и остана доста бързо отвън Народното събрание. Видяхме и “Продължаваме смяната “, че след края на мандата им не съумяват да се оправят добре. Това е модел, който сме гледали в Национална движение „Симеон Втори". Очаквам, че в случай че те се подлъжат по сегашната оферта на ГЕРБ, ще завършат тъкмо както свършиха Национална движение „Симеон Втори" след дружбата си с БСП ". 

" Големият сигнал е това, че съвсем 90 000 са отишли, с цел да гласоподават и да кажат – “не поддържам никого “. Това е голям пестник. Тези хора са станали сутринта и са отишли да гласоподават, или след обяд, само че са отишли до урните да гласоподават и са дали своят вот “.

“В последните 10-15 години партиите стопираха да се преценяват с локалните деятели и хора. Започнаха да постановат едни и същи муцуни, които са в София в така наречен национални препоръки или централни комитети. Обикновено това са двайсетина индивида, които участват в две листи и си подсигуряват влизане. Това като че ли умори хората. Има едно предпочитание за нови лица, предпочитание за смяна, само че нови лица, на които да имат доверие. Най-големият проблем в България е неналичието на доверие сред хората и в институциите като цяло. Това изказване не се основава единствено на резултатите от изборите, а това са дълги трендове, които следим като доверие, в това число в родители и в семейство “, показва още той в изявлението и добавя:

“Индивидуалното оцеляване в рецесиите ни води до там, че сме подозрителни към всеки. Когато виждаме едни и същи хора в листите, когато знаем, че предният път те не са ни решили проблемите, се стига до такава степен – три пъти по-висок дял по отношение на ноември за хората, които споделят – “не поддържам никого “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР